Dy vezë në ditë japin rezultate mahnitëse në trup!

Veza e freskët është një produkt që përmban shumë vlera. Side Bright ka treguar studimet e fundit mbi përfitimet që ka trupi i njeriut nga konsumimi i vezës. Dhe rezulton që 2-3 vezë në ditë është do...

Mos i nxirrni fare nga kuzhina, edhe lëvozhgat vlejnë!

Flasim shpesh për vlerat e vezës, ndërsa kur vjen puna te lëvozhga dihet që ajo përfundon në kosh.  Në vend që t’i flakni, kini parasysh që edhe lëvozhgët mund të shërbejnë për diçka, mund t’i konsum...

Vetitë dhe përdorimet e ujërave termale

Ujërat termale ndodhen thellë nën tokë. Ato arrijnë në më shumë se 13 kilometra thellësi. Këto ujëra kanë veti shëruese dhe janë njohur që nga kohët më të lashta për këtë veçanti të tyre kuruese. Ujë...

Vlerat e panjohura të lëkurës së portokallit

Portokalli është një nga frutat që ka shumë vlera ushqyese, por lëkura e tij  ka më shumë efekte pozitive se vetë fruti i kësaj peme. Lëkura përmban shumë kalcium, madje dyfish më shumë sesa bërthama...

Peshku, mrekullia që del prej detit

“E nëse janë të njëjtë dy dete; ky i ëmbël shuan etjen dhe pirja e tij është e lehtë, e ky tjetri i njelmëti djeg. E prej secilit ju hani mish të freskët e nxirrni stoli që i mbani…” (Sur...

Mirësitë e pafundme të ujit të zemzemit

Burimi i ujit Zemzem  gjendet 80 kilometra larg bregdetit, reth tij nuk ka asnjë burim tjetër uji, fakt ky që shkakton habi tek shkencëtarët. Prej burimit të Zemzemit, i cilai është vetëm 1.5 metër i...

Frutat e thata dhe vlerat e tyre shëndetësore

Lajthia Lajthitë kanë disa vlera: Gjethet e thara në hije, pasi zihen, kullohet të bëhen banja të lëkurës së sëmurë. Në sasi të vogla ëmbëlsohet dhe përdoren si çaj. Ato përmbajnë Vitaminë C, që ndih...