Vitaminat që ju duhen për kujtesë, energji, gjumë, e shëndet të mirë

Vitaminat janë  shumë të rëndësishme për organizmin tonë. Ato luajnë një rol të mirë në shëndetin tonë dhe në forcimin e sistemit imunitar. Më poshtë do të mësoni se çfarë përfitoni prej tyre.

Vitamina E u jep flokëve shkëlqim dhe dendësi, ndërsa B12 është furnizues kryesor i energjisë në organizëm.

Për flokët, lëkurën dhe thonjtë:

1. Vitamina B rrit flokët, zbukuron lëkurën dhe forcon thonjtë.
2. Zinku për flokë më pak të thinjur.
3. Vitamina D: ndihmon rritjen e flokëve.
4. Vitamina E: u jep flokëve shkëlqim dhe dendësi.
5. Vitamina B3: stimulon qarkullimin e gjakut dhe bashkë me këtë edhe rritjen e flokëve.
6. Magnezi: flokëve u jep fortësinë. Hekuri: ka rolin në rritje të flokëve.

Për të pasur energji:

1. Vitamina B12
2. Acidi folik
3. Koenzima Q10

Për një kujtesë të mirë:
1. Omega 3
2. Vitamina A
3. L tirozina
4. L karnitinaGjumë të mirë:
1. Melatonina
2. Magnezi
3. Vitamina B3 dhe Vitamina D
Mungesa e vitaminave shkakton pagjumësinë dhe gjumë të ndërprerë.

Dieta dhe sistemi i imunitetit:
1. Vitaminat: B1, B3, B6, C, E, A dhe D.
2. Hekuri. Seleni. Zinku.

 

Pin It