Nga Vetë Jeta – “Ora e qumështit”

Në njërën nga parqet e ngelura si të shtrydhura mes apartamenteve më luksoze të qytetit, jetonte një mace e çalë. Kafsha e gjorë ishte e detyruar të rrinte aty, sepse këmbën e kishte shtypur në trafi...

Sa drurë ka në tokë?

Ky studim ka përmirësuar dukshëm vlerësimet e mëhershme paushalle (që janë bërë në bazë të imazheve satelitore) kur mendohej se numri total i drurëve në planetin tonë ishte 400 miliardë , respektivis...

NGA VETË JETA – KUJTIMI

Kur isha i vogël, sa herë që ngrihesha nga shtrati, shihja jastëkët e sfungjerët përdhé dhe qortoja shpesh nënën për çrregullsinë e saj. U rrita, u martova dhe tani kam një djalë të vogël, si drita. ...

PSE BESOJ NE FENE ISLAME – IMAM VEHBI ISMAILI

Kur më pyetën dhe kërkuan prej meje të shkoqis pse besoj në fenë islame, përgjigja ime e parë qe se unë besoj në këtë fe, për njat arsye që besoj se në çdo gjë tjetër, pse mendoj që është e vërtetë. ...

NGA VETË JETA – SHËRIMI

Doktori pa me kujdes filmin e grafisë së të moshuarit, pastaj tha: – Gjendja juaj nuk është shumë e mirë. Keni dhembje në krah të majtë? – Po, – iu përgjigj i moshuari. – Përs...