Dita Botërore e Ushqimit

Dita Botërore e Ushqimit kremtohet nga Organizata e Kombeve të Bashkuara për Ushqimin dhe Bujqësinë (FAO) çdo vit në datën 16 tetor (datë kur u krijua FAO në 1945). Kjo ditë organizohet që prej 1981 ...

Zaev fiton zgjedhjet lokale në Maqedoni

Partia e kryeministrit Zoran Zaev, LSDM e konsideron veten fituesen e zgjedhjeve lokale në Maqedoni. “Presim që të gjithë pjesëmarrësit në zgjedhje, pa dallim rezultati, të kontribuojnë me sjelljen e...

Kalendari historik: 15 Tetor

15 Tetori është dita e 288-të e kalendarit gregorian (dita e 289 në vitin e brishtë) – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 77 ditë. Ngjarje 1815 – Napoleon Bonaparta fillon mërgimin në i...

Parashikimi i motit, e hënë 16 tetor 2017

Territori mbetet nën ndikimin e motit të kthjellët deri në mesditë kur vranësira lokale do të zhvillohen në zonat malore Veriore. Pjesa e dytë e ditës do të vijojë nën ndikimin e kthjellimeve në gjit...

Kalendari historik: 14 Tetor

  14 Tetori është dita e 287-të e kalendarit gregorian (dita e 288 në vitin e brishtë) – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 78 ditë. Ngjarje 1773 – Ministria e parë e edukimit Komi...

Parashikimi i motit, e shtunë 14 tetor 2017

Që në orët e para të ditës, Shqipëria dominohet nga moti i kthjellët nga ekstremi Verior deri në kufirin Jugor. Edhe pjesa e dytë e ditës do të vijojë nën ndikimin e kthjellimeve në të gjithë territo...