Kur duhet ta edukoni fëmijën me leximin e librit

Të lexuarit është një virtyt shumë i rëndësishëm që secili nga prindërit dëshiron t’ia ushqejë fëmijës. Mirëpo nëse nuk i mësojmë me këtë zakon që në vitet e para të jetës së tyre, mund të hasi...

E rëndësishme: Shikojeni fëmijën në sy!

Nënat, gjatë kujdesit të tyre për fëmijët i japin rëndësi shumë gjërave, por ajo që ndoshta  lënë pak mënjanë është kontakti me sy. Ekspertët na paralajmërojnë se, nëse fëmija nuk ju ndjek me sy kur ...

Rëndësia e ekspozimit të fëmijëve ndaj mikrobeve

Prindërit mundohet t’i rrisin fëmijët e tyre në një mjedis gjithnjë të rregullt e të pastër, pa e ditur se sa pozitivë është për shëndetin e të vegjëlve kontakti  me mikrobet  – tregon një eksp...

Fëmijët në plazh, disa këshilla që duhet t’i ndiqni

T’i çosh fëmijët në plazh është gjithmonë bukur.  Por pavarësisht bukurisë që të ofron stina e verës duhet bërë  kujdes, sepse nxehtësia dhe dielli mund të na e prish ditën. Fillimisht mendoni për zg...

E qara tek bebet, jo gjithmonë tregon uri

Një shkrim në gazetën “New York Times” thotë se jo gjithmonë e qara e një të sapolinduri tregon se ka uri. E qara në vend të fjalëve Foshnja ende pa mbushur vitin përdor të qarën, si të ishin fjalë, ...

Domosdoshmëria e vaktit të mëngjesit tek fëmijët

Të ushqyerit  më vakte të rregullta është dieta idealë për çdo organizëm. Mjekët dietologë, i japin një rëndësi të veçantë vaktit të mëngjesit. Kjo pasi mëngjesi është vakti i parë i ditës dhe duke q...