Sa shpesh duhet t’i lani jorganët dhe çarçafët?

Larja e rrobave shtëpiake është e nevojshme. Ekspertët thonë se mesatarisht në një natë gjumë ne djersijmë 25 ml për orë.  Nga shtrati tek perdet e dushit, zbuloni se sa shpesh duhet t’i lani këto rr...

Në mëngjes, më mirë vrapi apo gjumi?

Mëngjesi është shpesh koha e vetme e disponueshme për stërvitjet për të ndarë pak jetën nga puna, familja dhe mbrëmja me miqtë. Po a do të ishte mirë për shëndetin në përgjithësi të vazhdonim të flin...

Pse na flihet pas një vakti të bollshëm?

Pas një vakti të mirë e të bollshëm njeriu bëhet më përtac dhe gjumash. Një studim amerikan tregon se edhe insektet flenë më gjatë pas ushqimit. Shkencëtarët e Institutit hulumtues “Scripps” në SHBA ...

Gjumi i tepërt, tregues i kolesterolit të lartë

  Gjumi është një faktor i rëndësishëm në mirëqenien tonë fizike. Mirëpo duhet pasur kujdes të mos kalohen limitet e kohës së mjaftueshme që nevojiten për të fjetur. Të moshuarit që i kalojnë kë...

Zakonet e mira para gjumit

Aktivitetet që bëni para se të flini gjumë janë një tregues i karakterit tuaj. Nuk është mirë të flini direk sapo jeni shtrirë në shtrat. Njerëzit më të suksesshëm bëjnë këto veprime përpara se të fl...

Pse nuk duhet të flini kurrë me flokë të lagura

Lodhja fizike shpeshherë na detyron të neglizhojmë disa gjera, që në pamje të parë duken të pa rëndësishme. Një prej veprimeve, neglizhenca e të cilit sjell pasoja negative në organizmin tonë është e...