Brokoli,çelësi për një shikim të mirë

Një studim ka zbuluar që konsumimi i brokolit është një nga sekretet për një shikim të mirë dhe parandalimin e humbjes së shikimit. Hulumtuesit shkencorë zbuluan se përbërësi i quajtur indole-3-carbi...

Përdorimi i smartphone-ve po krijon prindër neglizhues

Një studim i ri thotë se prindërit neglizhojnë rritjen e fëmijëve të cilët në klasën e parë nuk janë të aftë të bëjnë dialog. Një e treta e fëmijëve që nisin shkollën nuk janë gati për në klasë, me d...

Ushtrimi fizik që lufton depresionin

Kërkimet shkencore tregojnë se aktivitetet fizike kontribuojnë për të lehtësuar simptomat e depresionit dhe ankthit. Vrapi është një nga aktivitetet që do të përmirësojnë aftësitë tuaja mendore dhe d...

Biopsia tashmë dixhitale

  Sipas një studimi nga dy italianë tashmë biopsia mund të jetë dixhitale. Një teknologji dixhitale ku mund ‘të shohësh’ qelizat e tumorit një për një, të analizosh gjenet dhe mutacionet pa asnj...