Studim: Qumështi dhe djathi nuk ju shëndoshin

Një studim kinez thotë se një gotë me qumësht në ditë arrin të ul me 16% rrezikun e shtimit në peshë duke akumuluar yndyrën. Për çdo gotë qumësht në ditë, rreziku i obezitetit ulet me 16% te fëmijët ...

Lotët na bëjnë mirë, ja vetitë shëruese të tij

Të gjithëve na gëzon e qeshura, por edhe e qara ka të mirat e saj. Studimet tregojnë se procesi i të qarit stimulon lirimin e hormonit të lumturisë endorphine nga truri jonë. Gjithashtu hormoni i end...

Studim: Ngrënia e frutave dhe perimeve rrit lumturinë

Dihet tashmë fakti  që frutat dhe perimet na bëjnë mirë , jo vetëm në shëndetin fizik por edhe atë mendor. Një studim i kohëve të  funsit ka zbuluar se ngrënia e sa më shumë frutave dhe perimeve rrit...

Tastiera e kompjuterit, burim virusesh

  Viruset nuk vinë vetëm në sezonin gripit, në të njëjtën kohë mund t’i marrim në autobus, makinë, market si dhe nga tastiera e kompjuterit. Një studim thotë qe tastiera apo kompjuteri juaj është 20 ...

The Guardian: Leximi na bën më jetëgjatë

Studiues nga Universiteti Yale kanë vërejtur një fakt interesant mbi jetëgjatësinë. Sipas tyre leximi ju bën më të zgjuar dhe më jetëgjatë. Në studim ishin 3.635 persona mbi moshën 50 vjeç dhe i ndau...

Studim/ Filmat vizatimorë shtrembërojnë realitetin

Duke University, ka hedhur një këndvështrim ndryshe mbi filmat vizatimorë duke i konsideruar jo të përshtatshëm për tu ndjekur nga fëmijët. Sipas këtij studimi, filmat për fëmijë “e prezantojnë jetën...