Miqtë, të rëndësishëm gati sa familja

Lidhjet e forta familjare dhe të miqësisë janë parë gjithmonë si burim lumturie, por sipas një studimi të ri, miqtë mund të jenë  të rëndësishëm sa vetë familja. Studiues të Universitetit Shtetëror t...

Studim: Kafja ju ndihmon të stërviteni më mirë

Nëse ndonjëherë jeni zgjuar me përtesë për të shkuar në palestër dhe keni pasur dyshime nëse paraprakisht duhet apo jo të pini kafe, lirisht hiqni ato dyshime. Një studim i ri, i kryer nga një profes...

Sa drurë ka në tokë?

Ky studim ka përmirësuar dukshëm vlerësimet e mëhershme paushalle (që janë bërë në bazë të imazheve satelitore) kur mendohej se numri total i drurëve në planetin tonë ishte 400 miliardë , respektivis...

Studim: Një orë vrap ju dhuron 7 orë jetë

Është treguar që vrapi mund të ulë rrezikun e zhvillimit të sëmundjeve të zemrës duke mbajtur nën kontroll peshën dhe tensionin e gjakut. Hulumtimi i ri nga Universiteti Shtetëror Iow thotë se të vra...

Pse na vjen gjumë pas një vakti të bollshëm?

Pas një vakti të mirë e të bollshëm njeriu bëhet më përtac dhe gjumash. Një studim amerikan tregon se edhe insektet flenë më gjatë pas ushqimit. Shkencëtarët e Institutit hulumtues “Scripps” në SHBA ...