Flini 90 minuta pasi keni lexuar, ndihmon në mbajtjen mend

Hulumtuesit e Universitetit të Gjenevës kanë zbuluar se nëse flihet një orë e gjysmë pas mësimit, i ndihmon trurit të pushojë dhe të mbajë mend më mirë atë që ka lexuar.

Mjaftojnë 90 minuta, që truri të pushojë dhe të relaksohet, derisa “bien në vend” ato që janë mësuar.

Trurit i duhet pak kohë, që t’i përvetësojë gjërat e reja, ndaj fjetja është ideale për të pushuar dhe për të mbajtur mend.

Pin It