Studim: Bankomatët, mbartës kryesor të mikrobeve

Studimet e fundit nga Universiteti i New Yorkut tregojnë se bankomateet janë burim i shumë mikrobeve që përcillen nga lëkura e njeriut, të cilat deri tani ishin gjetur kryesisht në ambiente të shtëpi...

Gjumi i keq, rrezik për sëmundjet e zemrës

Studimet e fundit thonë se të rriturit e moshës 18-64 vjeç duhet të flenë rreth 7-9 orë gjumë natën, ndërsa personat mbi 65 vjeç 7-8 orë gjumë. Çrregullusia e gjumit ndikon në shëndet dhe mirëqenie. ...

Rrezik nga smartphonet, ndryshojnë fizikun e njeriut

‘’O2 Mobile Life Report’’ thotë se një studim i ri ka gjetur se rreth 30% e përdoruesve të smartphonëve kanë vënë re ndryshime fizike në trupin e tyre për pak vjet. Një nga ndryshimet është në formën...

Studim: Flituni bebeve tuaja, bëhen më inteligjentë

Një studim i kohëve të fundit ka zbuluar se sa më shumë t’u flitet bebeve, aq më shumë përmirësohet aftësia e tyre për të mësuar më shpejtë të flasin. Ajo që është vënë re në këtë studim është ngjash...

Studim: Flituni bebeve tuaja, bëhen më inteligjentë

Një studim i kohëve të fundit ka zbuluar se sa më shumë t’u flitet bebeve, aq më shumë përmirësohet aftësia e tyre për të mësuar më shpejtë të flasin. Ajo që është vënë re në këtë studim është ngjash...

Cila është mënyra e meditimit?

Ka shumë ajete-argumente të Kur’anit që e mbështesin  këtë çështje. Në Kur’an thuhet: “Në krijimin e qiejve e të tokës, në zëvendësimin reciprok të natës me ditën ka argumente të qa...