Studim: Konsumimi i pijeve të ëmbla shton oreksin

Një studim nga hulumtuesit e Agency for Science, Technology and Research në Singapor thote se konsumi i pijeve pa kalori dhe me ëmbëlsues, ka ndikim minimal në rikuperimin e energjive. Eksperimenti u...

Pse qeshin fëmijët?

Të gjithë i shohim fëmijët që qeshin e gëzojnë shumë. Teksa i shohim bëjmë pyetjen se përse ata qeshin. Nga revista shkencore “Plos One” një ekip ekspertësh në informatikë, robotikë dhe psikologjinë ...

Kujdes me masën e sheqerit te fëmijët deri në 2 vjeç

Fëmijët e pëlqejnë shumë sheqerin, por sipas një studimi shkencor të botuar në “American Heart Association” duhet që deri në moshën 2 vjeç ata të mos e përdorin sheqerin. Sheqeri që fëmijët konsumojn...

Studimi, tumoret mund të shkaktohen nga infeksionet

  Një studim i Agjencisë Ndërkombëtare për Kërkimet rreth Kancerit (IARC) ka zbuluar se infeksionet janë shkaktare të tumorit tek një në gjashtë njerëz të diagnostikuar me këtë sëmundje. Kërkues...

Çfarë rreziku mbartin patatinat?

Nga: Blerina Bombaj, dietologe Akrilamidet, një kancerogjen i mundshëm prezent në ushqimin tonee. Bashkimi Evropian zhvilloi një studim 3-vjeçar mbi elementet toksik të formuar nga nxehtësia e gatimi...