Leri të tepërtat, gjej Zotin!

Kush i le fjalët e tepërta, i jepet urtësia; kush e le shikimin e tepërt i jepet përkushtimi me zemër; kush e le ushqimin e tepërt, i jepet shija e ibadetit; kush e le të qeshurit e shumtë, i jepet p...

Të uroj dashuri ! Letër nga Victor Hugo

Të uroj… Pikë së pari, të uroj dashuri. Dhe duke dashur, uroj të të duan. Por nëse kjo nuk ndodh, atëherë tregohu i shkathët për të harruar. Dhe pasi të kesh harruar, uroj të mos pendohesh. Uroj vërt...

Profeti, dritë e njerëzimit

Në të gjitha aspektet Profeti (a.s.) ka qenë i pari dhe askush nuk mund të krahasohet me të. Ai  ka qenë adhuruesi më i madh, durimtari më i madh, agjëruesi më i madh. Ai ishte që më shumë se çdokush...

Kalendari historik: 24 korrik

24 Korriku është dita e 205-të – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 160 ditë. Ngjarje 1701 – Francezi Antoine de la mothe Cadillac krijon një pike tregtare në Fort Pontchartrain, që më ...

Shpresa është si një lule…

Shpresa është si një lule e cila na përcjell ëmbëlsinë e aromës së saj, na magjeps me bukurinë dhe ngjyrat e saj. Ajo na detyron që të bëjmë ç’mos që ta ruajmë ashtu siç është, duke e vaditur dhe kuj...

Në të blerë të dijes…

Rreziku është shumë më i madh në të blerë të dijes, sesa në të blerë të mishit dhe të pijes. /Platoni/

Kalendari historik, 28 mars

28 Marsi është dita e 87 e këtij vitit, deri në fund të tij janë edhe 288 ditë. 1794 – Muzeu i Louvrit hapet për publikun (edhe pse zyrtarisht ishte hapur që nga gushti i vitit 1793). 1845 – Meksika ...

Moti, e enjte 28 mars 2019

Orët e para të ditës dominohen nga kthjellime dhe vranësira kalimtare në Veri dhe Qendër. Por vranësira të shpeshta dhe reshje shiu vijon të mbetet Rajoni Jugor dhe Juglindor. Pasditja dhe mbrëmja pë...