Kalendari historik: 20 mars

20 Marsi është dita e 79 e këtij viti, deri në fund të tij janë edhe 286 ditë. 43 pes – Në fshatin Sulmo, afër Romës, lindi Publius Ovidius Naso, i njohur si Ovidi. Ai kreu punë të ndryshme, por në f...

Kalendari historik: 19 mars

19 Marsi është dita e 78 e këtij viti, deri në fund të tij janë edhe 287 ditë. 1721 – Vdiq në Romë Klementi XI, Papë nga 1700 – 1721, lindur në Urbino si Giovanni Francesco Albani më 23 korrik 1649. ...

Dashuria, ‘gjeneratori’ i jetës…

Ajnshtajn: “…Mbase nuk jemi ende gati të shpikim një bombë me dashuri, një pajisje të fuqishme që të shkatërrojë urrejtjen, egoizmin dhe lakminë që po gërryejnë planetin. Megjithatë, çdo individ mbar...

Kalendari historik: 18 mars

37 – Pas vdekjes së Tiberit, Senati romak shpall Caligulën perandor. Tiber ishte një nga gjeneralët më të mëdhenj të Romës. Ai pushtoi Ilirinë (Pannonia, Dalmaci) dhe Raetian, e përkohësisht Germania...

Parashikimi i motit, e hënë 18 mars 2019

Alternime kthjellimesh dhe vranësira të lehta e kalimtare dominojnë gjatë orëve të para të ditës në pjesën më të madhe të territorit. Ndërsa pasditja dhe nata sjellin shtim të vranësirave në të gjith...

Mesazhi ripërtëritës në kohë…

“O ju që keni besuar, përgjigjuni Zotit dhe të dërguarit të Tij, kur ju ftojnë në ato gjëra që ju japin jetë.” [Surja Enfal, 24] Civilizimi Islam dëshmoi praktikisht se Islami erdhi për të ripërtërir...

Kalendari historik: 15 mars

15 Marsi është dita e 74-t e këtij viti, deri në fund të tij janë edhe 291 ditë. Ngjarje 1493 – Kristofor Kolombi kthehet në Spanjë pas udhëtimit të tij të parë në Botën e Re.   1783 – Në një fj...