Kalendari historik, 17 janar

17 Janari është dita e 17 e vitit, deri në fund të tij janë edhe 358 ditë. 1468 – Në Lezhë, vdiq Gjergj Kastrioti – Skënderbeu (63 vjeç), luftëtar, diplomat, burrë shteti, Heroi Kombëtar i shqiptarëv...

Kalendari historik: 16 Janar

16 Janari është dita e 16 e vitit, deri në fund të tij janë edhe 349 ditë. Ngjarje 27 pes – Senati i Romës i jep Gaius Julius Cesar Oktavianit titullin Augustus, duke shënuar fundin e republikës dhe ...

Kalendari historik: 15 Janar

15 Janari është dita e 15, deri në fund të tij janë edhe 350 ditë.   1759 – Muzeu Britanik hapet në shtëpinë Montague, në Londër. Koleksioni i tij i përhershëm, që numëron rreth 8 milionë vepra,...

Kalendari historik, 10 janar

10 Janari është dita e 10 e vitit, deri në fund të vitit janë edhe 355 ditë. 49 pes – Jul Cezari kalon Rubikonin, duke sinjalizuar fillimin e luftës civile romake. Rubikon është një lum i cekët në It...

Kalendari historik: 8 Janar

8 Janari është dita e 8 e vitit, deri në fund të vitit janë edhe 357 ditë. Ngjarje 1108 – InnocentI III zgjIdhet Papë 1297 – Pavarësohet mONAKO. 1642 – Vdiq Galileo Galilei, fizikant italian, matemat...

Kalendari historik, 7 janar

7 Janari është dita e 7 e vitit. Deri në fund të vitit janë edhe 358 ditë. 1558 – Franca merr Pas-de-Calais, zotërimi i fundit i Anglisë në Evropën kontinentale. Rajoni ishte aneksuar nga Edward III ...

Parashikimi i motit, e martë 7 janar 2020

Shërbimi Meteorologjik Ushtarak bën me dije se sot moti parashikohet i kthjellët, me vranësira të pakta kalimtare në relievet malore në lindje të territorit. Ngrica në të gjithë vendin në mëngjes e m...