Kalendari historik, 27 shkurt

27 Shkurti është dita e 58 e vitit, deri në fund të tij janë edhe 307 ditë. 1854 – Kompozitori Robert Schumann shpëtohet nga një përpjekje për t’u mbytur në lumin Rin. Schumann (1810 – 1856) konsider...

Jeta, Lumturia, buzeqeshja…

“…Jeta është e bukur jo për atë që ke, po për ate që jep. Lumturia ndodhet në gjestet e vogla të përditshme, në heshtjet të dëgjuara, në boshlleqet e mbushura, në buzeqeshjet e dhuruara d...

Kalendari historik: 26 Shkurt

26 Shkurti është dita e 57 e vitit, deri në fund të tij janë edhe 308 ditë. 1815 – Napoleoni ikën nga Elba dhe me 1 mijë e 200 pasues fillon fushatën 100 ditëshe në përpjekje për të ri-ngritur perand...

Për sa kohë jeta është e bukur?

Jeta është e bukur dhe komode për aq kohë sa jetohet me njerëz të kuptueshëm. Dhe mos harro: mund të kuptohen ata njerëz që ndajnë të njëjtën ndjenjë, jo që flasin të njëjtën gjuhë. /Charles Bukowski...

Reflektim i karakterit tënd…

Një ditë Ebu Xhehli i thotë Profetit (s.a.s): “Nuk ka më të shëmtuar se ti ndër bijtë e Hashimëve.” Profeti (s.a.s) i thotë: “Edhe pse e kalove cakun, përsëri ke të drejtë!” Pas pak vjen Hz. Ebu Bekr...

Kalendari historik: 25 Shkurt

25 Shkurti është dita e 56 e vitit, deri në fund të tij janë edhe 309 ditë. Ngjarje 138 – Perandori Romak Hadrian adapton Antoninus Piusin që automatikisht u bë pasues i tijë.   1570 – Mbretëres...

Kalendari historik: 22 Shkurt

22 Shkurti është dita e 53-të e vitit, deri në fund të tij janë edhe 312 ditë. Ngjarje   1855 – U themelua Pennsylvania State University. 1876 – Johns Hopkins University u themelua në Baltimore,...

Kalendari historik: 20 Shkurt

20 Shkurti është dita e 51-të e vitit, deri në fund të tij janë edhe 314 ditë. Ngjarje   1816 – Opera e Xhakomo Rosinit, “Berberi i Seviljes”, shfaqet për herë të parë në Romë,  në teatrin Argje...

Kalendari historik: 20 Shkurt

20 Shkurti është dita e 51-të e vitit, deri në fund të tij janë edhe 314 ditë. Ngjarje   1816 – Opera e Xhakomo Rosinit, “Berberi i Seviljes”, shfaqet për herë të parë në Romë,  në teatrin Argje...