Kalendari historik: 22 gusht

2 gushti është dita e 234-t – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 131 ditë. Ngjarje 1848 – Forcat e Shteteve të Bashkuara aneksojnë qytetin Nju Meksiko. 1901 – U themelua kompania automo...

Pesë minutat e gjata të dashurisë!

Një grua i thotë burrit që ishte ulur pranë saj në park; “Shiko, ai djali me triko të kuqe që po tundet në shilarës është djali im.” Burri duke buzëqeshur; – Paskeni një djalë simpatik! – i tha. – Dj...

Mësuesja e parë dhe më e dashura!

Një grua sheh një milingona e cila ishte futur në shtëpinë e saj, përkulet dhe i thotë milingonës, “Ah moj sheqerkë, pse paske ardhur këtu? Do të të shkelin. Eja të të dërgoj në shtëpizën tënde?” Fëm...

Kalendari historik: 26 korrik

26 Korriku është dita e 207 – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 158 ditë. Ngjarje 1656 – Rembrandt van Rijn shpall falimentim. Me pikturat e tij bënte para shumë, por shpenzonte më shu...

Leri të tepërtat, gjej Zotin!

Kush i le fjalët e tepërta, i jepet urtësia; kush e le shikimin e tepërt i jepet përkushtimi me zemër; kush e le ushqimin e tepërt, i jepet shija e ibadetit; kush e le të qeshurit e shumtë, i jepet p...

Të uroj dashuri ! Letër nga Victor Hugo

Të uroj… Pikë së pari, të uroj dashuri. Dhe duke dashur, uroj të të duan. Por nëse kjo nuk ndodh, atëherë tregohu i shkathët për të harruar. Dhe pasi të kesh harruar, uroj të mos pendohesh. Uroj vërt...

Profeti, dritë e njerëzimit

Në të gjitha aspektet Profeti (a.s.) ka qenë i pari dhe askush nuk mund të krahasohet me të. Ai  ka qenë adhuruesi më i madh, durimtari më i madh, agjëruesi më i madh. Ai ishte që më shumë se çdokush...

Kalendari historik: 24 korrik

24 Korriku është dita e 205-të – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 160 ditë. Ngjarje 1701 – Francezi Antoine de la mothe Cadillac krijon një pike tregtare në Fort Pontchartrain, që më ...