Kalendari historik: 2 qershor

  1848 – Në Pragë, hapet Kongresi sllav. Kjo mendohet të jetë hera e parë që përfaqësues nga të gjithë sllavët e Evropës Qenrore mblidhen në një takim. Kongresi kishte për qëllim të behëj një sh...

1 Qershori, Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve

Sot është 1 Qershori, Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve. Në Shqipëri dhe mbarë botën, kjo ditë u kushtohet fëmijëve me aktivitete të larmishme. Dita e fëmijëve është vendosur më datën 1 Qershor, sepse në...

Përkushtimi në dhjetëditëshin e fundit të Ramazanit

Aishja r.a. ka thënë: “Kur vinte dhjetëditëshi i fundit i Ramazanit, Profeti a.s. e gjallëronte natën, zgjonte pjesëtarët e familjes, ishte më i përkushtuar dhe shtrëngonte rrobën” . Në një transmeti...

Lamtumirë Ramazan!

“Gjithçka që është në tokë është kalimtare, mbetet vetëm Zoti yt, i Lartë dhe Fisnik” (Rahman, 26-27) Shkoi edhe muaji më i dashur dhe miku më i njohur – Ramazani. Muaji i agjërimit, i mëshirës dhe i...

Prag Bajramit…

Nga Ali Zaimi Ditët e Bajramit janë momente gëzimi dhe feste që Krijuesi i botëve i ka caktuar si të tilla. Ato mbartin në vetvete kënaqësinë e brendshme që buron prej zellit të përmbushjes së adhuri...

Kalendari historik: 18 maj

  18 Maji është dita e 128 e vitit, deri në fund të tij janë edhe 227 ditë. Ngjarje 1498 – Vasco da Gama arrin portin e Kalkutës në Indi 1593 – Angli; Akuzat e dramaturgu Thomas Kyd për herezi ç...

…dhe në shpirt hapen korridore drite…

Shkalla e parë e intuitës së njohjes së Zotit është vështrimi dhe ndjerja e emrave ose atributeve hyjnore që na rrethojnë nga të katër anët dhe udhëtimi në atmosferën mahnitëse të at­ributeve hyjnore...