Kalendari historik, 9 janar

9 Janari është dita e 9 e vitit, deri në fund të vitit janë edhe 356 ditë.     1839 – Akademia franceze e Shkencave shpall procesin e fotografisë të tipit Daguerre, si shpikje dhe trashëgim...