Kalendari historik: 13 mars

13 Marsi është dita e 72-të e këij viti, deri në fund të tij janë edhe 293 ditë. Ngjarje 1519 – Eksploruesi dhe pushtuesi spanjoll Hernando Kortez me 600 ushtarë mbërrin në Meksikë, në gadishullin Ju...