Kalendari historik: 9 mars

9 Marsi është dita e 68 e vitit, deri në fund të këtij viti janë edhe 297 ditë. Ngjarje 1454 – Në Firence, Itali, lindi Amerigo Vespucci, i cili do të bëhej një nga eksploruesit më të famshëm dhe emr...