Hartografi legjendar i periudhës Osmane, Piri Reis

Haxhi Ahmed Muhiddin Piri, i njohur si Piri Reis ishte një admiral në marinën e madhe Imperiale Osmane dhe njeriu, harta e të cilit është atlasi më i vjetër turk i njohur që tregon Botën e Re. Kjo ha...