Ndërtohet ura më e gjatë në botë

Ura më e gjatë në botë e ndërtuar në det në Kinë është afër përfundimit. Ura 55 km e gjatë lidh Hong Kongun, Makaun dhe Zhuhai, tre nga qytetet më të rëndësishme të Kinës. Për ndërimin e saj janë inv...

Kina mahnit me ndërtimin e ‘ishullit të urave’

  Kina ka realizuar planin për ndërtimin e një strukture mahnitëse në rrugën drejt Hong Kong. Ura është bazuar në një projekt të inxhinierëve gjermanë, një ishull i tërë dhe një sistem urash i s...

Ura që bashkon dy Europat, tani simbol i ndarjes

“Të harrojmë fyerjet dhe mallkimet / dhe të ngrëmë dolli me njëri-tjetrin / me qëllim që ata dhe pjesa tjetër prej nesh të bëhemi ne / Kjo është më mirë, se sa të luftojmë”. Benny Andersen, një poet ...