Arsimi profesional në Shqipëri

Në një kohë kur mbasë të rinjtë synojnë më shumë shkollën e lartë, politikat sociale në drejtimin e arsimit po orientojnë drejt arsimit profesional. Vitet e fundit ky lloj arsimi ka cuar ne aktivizim, arsimin dhe punësimin e shumë të rinjve në qytete të ndryshme. Lëndët e zanatit që deri diku edhe mund të jenë harruar kanë marrë sërish vëmendje duke sjellë kështu zhvillim. Për këtë patëm të ftuar Arben Sinojmeri, Drejtor i Drejtorise Rajonale Levizëse të Formimit Profesional Publik e cila është pjesë e Ministrisë së Financave dhe Ekonomisë.

Pin It