Çamҫakëzi natyral e i dobishëm për shëndetin

 

Çamҫakëzi është një prej produkteve më pak të rekomanduara nga mjekët stomatologë, duke qenë se mund të shkaktojë deformim të muskujve të nofullës si dhe formimin e kariesit nga sheqeri që gjendet në të. Një lajm i mirë vjen për ato të cilët nuk mund të heqin dorë prej çamçakëzit edhe pse i dinë efektet anësore të tij, ekziston një çamçakëz, i cili në të kundërt nga ai që njohim të gjithë, është i dobishëm për  shëndetin tonë.

 

Është një bimë në përgjithësi e rrallë e cila rritet në Arabinë Saudite, Somali, Sudan, në Afrikën qëndrore dhe atë lindore.

Çamҫakëzi arab lulëzon në prill dhe maj. Arrin 8 metra lartësi. Gjendet pranë vendeve të banuara dhe në toka të forta dhe të zeza, të freskëta e me lagështirë. Njihet që në lashtësi për cilësitë e tij mjekësore. Ai mbillet në male të larta. Shija e tij është pak e ithët. Ky ҫamҫakëz njihet si çamçakëzi arab mashkull.

Vetitë shëruese:

 1. Ndihmon memorien dhe aftësinë për të kuptuar
 2. Kundra dhimbjeve të barkut
 3. Përmirëson të parin
 4. Forcon sistemin imunologjik
 5. Kundër puçrrave të qelbëzuara
 6. Kundër dhimbjeve në veshka
 7. Kundër infeksioneve të llojit urinar
 8. Rrit imunitetin tek të fëmijët
 9. Ndihmon në shërimin e turberkulozës
 10. Parandalon gjakderdhjen
 11. Dhembjes së barkut dhe diarresë
 12. Ndihmon tretjen e ushqimit
 13. Eliminon gazrat
 14. Pengon përhapjen e ekzemës
 15. Ndihmon në uljen e sheqerit në gjak
 16. Shëron zërin e ngjirur
 17. Ndihmon aparatin e frymëmarrjes
 18. Ndalon të vjellat
 19. Forcon stomakun
 20. Largon dhimbjet e kokës
 21. Largon dhimbjet e rreomatizmës

 

Pin It