Dashuria për Allahun…

Kur e pyetën Xhunejdin ç’është dashuria për Allahun, uli kokën, i rrodhën lotët dhe u përgjigj: “I dashuruar me Allahun është ai që e përmend Allahun papushim Zotin e tij, e gjen gjithmonë duke kryer urdhërat e tij, e shikon Allahun në zemrën e tij, zemra e tij është e përvëluar dhe e djegur me nurin e madhështisë së Tij, e shuan etjen nga ena e dashurisë për Të, kur flet flet për hatër të Allahut, kur përshkruan, e lidh çdo gjë me madhështinë e Allahut, kur lëviz e bën për kënaqësinë e Allahut, nëse hesht mediton për madhështinë e Allahut.”

Pin It