Dy ushtrimet fizike thelbësore për trupin

Lëvizja e trupit ka qënë dhe do të jetë gjithmonë ushtrimi më i mirë për fizikun.  Nëse dëshiron të jetosh gjatë duhet të bësh mjaftueshëm ushtrime. Kjo të mban trurin të shëndetshëm dhe ju shton vite jetë.

Shkencëtarët kanë zbuluar se shumë të moshuar kanë muskujt dhe kockat e njerëzve shumë herë më të rinj. Cdo ushtrim është i mirë për ju, që nga një not i shpejtë, apo thjesht ecje. Nëse bën ndonjë prej tyre apo të gjitha, shumë mirë.

Nëse vërtetë dëshironi të mbeteni të fortë në çdo moshë atëherë ka dy ushtrime që janë thelbësore. Një fizioterapist i Mayo Clinic, Michael Joyner i shpjegon këto ushtrime.

Ato jannë burpeza dhe hedhja në litar. Burpeza janë ushtrimet e lehta aerobike, pompa, ndërsa hedhja në litar vë në lëvizje të gjitha muskujt.

Pin It