Fshati ku qiraja kushton vetëm 88 cent në vit

Në një fshat gjerman të quajtur Fuggerei qiraja nuk është ngritur që nga viti 1520.

Banimi atje kushton vetëm 88 cent për një vit të tërë. Banesat në zonë kanë hapësirë nga 45 deri në 65 metra katrorë (500-700 metra katrorë), por për shkak se secila njësi ka hyrjen e saj në rrugë simulon jetesën në një shtëpi.

Nuk ka strehim të përbashkët. Çdo familje ka apartamentin e vet, ku përfshihet një kuzhinë, një sallon, një dhomë gjumi dhe një dhomë e vogël rezervë, që gjithsej arrin rreth 60 metra katrorë.

Apartamente në katin e parë të gjithë kanë një kopsht të vogël. Një apartament në katin e parë është i pabanuar, duke shërbyer si një muze i hapur për publikun.

Dyert e derës kanë forma të përpunuara, secila unike, që datojnë nga instalimi i rrugëve kur banorët mund të identifikojnë dyert e tyre duke ndjerë dorezën në errësirë.

Pin It