Kalendari historik: 25 janar

25 janari është dita e 25-të e vitit, deri në fund të tij janë edhe 340 ditë.

Ngjarje

  • 1881 – Thomas Edison dhe Alexander Graham Bell formuan kompaninë Oriental Telephone Company.
  • 1890 – Nellie Bly udhëton Tokën rrotull për 72 ditë.
  • 1915 – Alexander Graham Bell inauguroi shërbimin transkontinental telefonik të ShBA-ve.
  • 1919 – U themelua Liga e Kombeve.

Lindje

  • 1708 – Pompeo Batoni, piktor italian
  • 1882 – Virginia Woolf, letrar britanez
  • 1935 – Skënder Sallaku, artist i popullit
  • 1958 – Alessandro Baricco, letrar itslian

Vdekje

  • 1990 – Enver Hadri, pariot shqiptar
Pin It