Kalendari historik, 4 nëntor

4 Nëntori është dita e 308 e kalendarit gregorian (dita e 309 në vitin e brishtë) – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 58 ditë.

q-70167
1918 – Lufta e Parë Botërore: Imperi Austro-Ungarik mposhtet nga Italia.

Howard Carter examines the sarcophagus of Tutankhamun
1922 – Egjypt: Arkeologu britanik Howard Carter dhe shokët e tij, zbulojnë futjen në varrin e Tutankhamen, në Luginën e Mbretërve.
ouocvexg
2008 – Në zgjedhjet për kryetar të SHBA-ve , zgjidhet Barack Obama, afrikanoamerikani i parë i cili do ta ushtronte këtë detyrë.

 

 

YITZHAK RABINI

1995 – Vdiq Jitzhak Rabin, politikan izraelit, fitues i çmimit Nobel për paqe.

zvicer2

1307 – Konfederata zvicerane shpalli pavarësinë nga Austria

Pin It