Kalendari historik: 4 Shtator

4 Shtatori është dita e 247-të e kalendarit gregorian (dita e 248 në vitin e brishtë) – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 119 ditë.

Ngjarje

1781 – U themelua qyteti Los Angeles, California, me emrin El Pueblo de Nuestra Señora La Reina de los Ángeles de Porciúncula.
1888 – George Eastman regjistron markë tregtare Kodak dhe fiton patentën për foto aparatin e tij.
1939 – LDB: Japonia shpall neutralitet në luftën Evropiane.
1956 – U promovua kompjuteri i parë komercial IBM RAMAC 305, me disk regjistrues magnetik.
1957 – Kompania automobilistike Ford Motor Company promovoi veturën Edsel.
1970 – Salvador Allende u zgjodh president i Kilit.
1972 – Vjedhësit vodhën 18 piktura nga muzeu Montreal Museum of Fine Arts që ishte vjedhja më e madhe e artit gjer në atë kohë në Amerikën Veriore
1998 – U Themelua Google

Lindje

1824 – Anton Bruckner, skulptor ustriak
1851 – Andrija Fijan, aktor dhe regjisor kroat.
1872 – Sotir Kolea, publicist, folklorist, leksikograf shqiptar (v. 1945)
1981 – Beyoncé Knowles, aktore dhe këgëtare amerikane.

 

Pin It