Kalendari historik: 7 Shkurt

Ngjarje

1898 – Émile Zola u nxorr në gjyq për veprën e tijë J’Accuse.
1914 – Filmi i parë i aktorit anglez Charlie Chaplin (ku luan si “The Tramp”), Kid Auto Races at Venice u paraqit në Keystone Studios.
1979 – Plutoni hyri në orbitën e Neptunit, për herë të parë që nga koha që këto dy planete njihen në shkencë.
1992 – U nënshkrua Marrëveshja e Mastrihtit e cila çoi në krijimin e Bashkimit Evropian.

Lindje

1478 – Thomas Morus, filozof, shkrimtar dhe politikan anglez († 1535)
1812 – Charles Dickens, shkrimtar anglez († 1870)
1834 – Dmitri Mendeleev, kimist rus († 1907)
1901 – A. den Doolaard, shkrimtari hollandez († 1994)
1953 – Hasija Borić,aktore dhe regjisore boshnjake

Vdekje

2006 – Ibrahim Kodra, piktor (l. 1918)

Pin It