Për revaninë
– 3 vezë
– 1 gotë sheqer
– 1 gotë kos
– 2 gota miell
– 1 lugë vanilje
– 1 lugë sode buke
– 2 filxhanë vaj
Për sherbetin;
– 3 gota ujë
– 3 gota sheqer
– gjysmë kokërr lëng limoni
- Në fillim përgatisim sherbetin. Në një tenxhere hedhim ujin dhe sheqerin duke i lënë të ziejnë. Pasi të ketë vluar shtojmë lëngun e limonit dhe e përziejmë për 1-2 minuta. Më pas fikim zjarrin dhe e lëmë mënjanë.
- Fillojmë të përgatisim revaninë duke rrahur në një enë vezët dhe sheqerin.
- Shtojmë në to vajin,kosin dhe miellin.
- Në fund hedhim vaniljen, sodën dhe i përziejmë mirë .
- Tepsinë që do e përdorim për pjekje, e lyejmë me vaj.
- Shtojmë në të masën e përgatitur dhe e pjekim ne furrë 170 gradë për 30 minuta.
- Pasi e nxjerrim nga furra, revanisë i shtojmë menjëherë sherbetin e ftohtë.
- Pasi e kemi lënë mënjanë për 1 orë, e marrim revaninë dhe e zbukurojmë me arrë kokos. Ju bëftë mirë!