Mbi bukurinë e Tij (s.a.s)

1- I derdhur në argjend Ebu Hurejreh (r.a) thotë: “I Dërguari i Allahut (a.s) ishte aq i pastër, i qartë, i bukur dhe i pashëm, sa dukej sikur trupi i tij ishte i mbuluar dhe i derdhur në argjend. Fl...

“Më i bukur se vetë hëna!…”

Fytyra e tij ishte e bardhë e përzier me pak të kuqe dhe i shkëlqente si dritë. Xhabir ibnu Abdilah tregon: “Një natë me hënë, po ecja në rrugët e Medines. Teksa po ecja vështroja hënën, e cila...