Agjërimi, baraspesha midis shpirtit dhe materies

Feja islame është rrugë e cila i jep gjallëri dhe freski jetës, është rrugë e ndriçimit të trupit dhe zemrës së njeriut. Njeriu është skenë e përhershme e ndeshjeve të fuqive të kundërta të brendshme...

BESIMI/ Ç’kuptojmë me fjalën “drejtësi”?

Drejtësia është një rrugë e mesme midis qëndrimit të ashpër, ekspansiv, të rreptë, të pamëshirshëm, nga njera anë, dhe qëndrimit indiferent, tolerant, të pakujdesshëm e mospërfillës, nga amna tjetër....

C-1, motoçikleta që nuk rrëzohet kurrë

Kompania me bazë në San Francisko, ka dizajnuar një motoçikletë e quajtur C-1, që nuk rrëzohet kurrë. Ajo ka parametrat e një makine (ajër të kondicionuar, radio) dhe të njëjtën mbrojtje (rripin e si...