Gjuha shqipe edhe në klasat e 10-ta

Klasat e dhjeta do ti rikthehen këtë vit mësimit të gjuhës shqipe të veçuar nga letërsia. Ky ndryshim sipas Anila Ferizajt  përgjegjëses së sektorit të diasporës dhe minoriteteve në MAS ka ardhur si ...

Linguistja që i jep zë letërsisë shqipe në Gjermani

Reportazh Ajo kishte shkelur në Kosovë të parën herë në vitin 1985, gjatë një udhëtimi shkolle. 30 vjet më vonë, Zuzane Finger, dashuruesja e gjuhëve, kthehet edhe njëherë në vendin ku nisi ta dojë d...