Kalendari historik: 12 maj

1812 – Në Highgate, Angli, lindi Edward Lear –  poet dhe illustrues, autor, piktor që vizatoi çdo gjë që pa në rajonin e Mesdheut (Shqipëri, Greqi) dhe të gjitha i përfshiu në librat e tij me përshkr...