Mbi bukurinë e Tij (s.a.s)

1- I derdhur në argjend Ebu Hurejreh (r.a) thotë: “I Dërguari i Allahut (a.s) ishte aq i pastër, i qartë, i bukur dhe i pashëm, sa dukej sikur trupi i tij ishte i mbuluar dhe i derdhur në argjend. Fl...

Ai, ishte shembull i thjeshtësisë…

Thjeshtësi, do të thotë të pranosh veten si një njeri mes njerëzve apo si një pjesë e zakonshme e krijimit të Allahut. Një fjalë e urtë thotë: ” Ji mes njerëve, njëri prej tyre.” Thjeshtë...