T’i dhurosh paqe myslimanit!

“Mysliman (i mirëfilltë) është ai nga gjuha dhe dora e të cilit janë të qetë myslimanët” [Rijadus- Salihin, hadithi 211 (Muttefekun alejh)]

Myslimani, njeri besnik dhe i sigurisë

Siç kalon edhe në librat më në zë të hadithit, i Dërguari i Allahut (s.a.s.) në një hadith e përshkruan besimtarin mysliman me fjalët: “Myslimani i vërtetë është njeriu prej gjuhës dhe dorës së të ci...

Shkodran Mustafi: Praktikoj Islamin dhe flas shqip

Shkodran Mustafi ndoshta ende nuk e di që ai shihet si Tony Adams i ri tek Arsenali. Mbrojtësi kampion bote mund të shikojë jashtë stadiumit shtatoren e ish-lojtarit për të kuptuar statusin e një leg...

Vlerat dhe virtytet e ditës së Premte

Dita e Premte është mjaft e rëndësishme për besimtarët myslimanë, ajo përmendet edhe në Kur’an. Në këtë ditë është një orë, dhe kush e kap atë orë duke iu lutur Allahut, ai njeri ka shpëtuar (dhe do ...