“Profeti”/ Aleksandër Pushkin

Aleksandër Pushkin është një prej poetëve më të mëdhenj në gjuhën ruse, i cili ka shkruar poezinë e quajtur “Një pjesë nga Kurani” dhe gjithashtu poezinë “Profeti” në të cilën ai shkruan: “Zëri i she...

“Lulja”- Pushkin

Nje lulez mes nje libri gjeta, Te thare edhe pa kundermim; Dhe per nje cast i shtangur mbeta E humba thelle n’enderrim.   Kur lulezoi? C’pranvere thua? Kush e keputi edhe ku? Nje dore e njohur a...