“Nje lulez mes nje libri gjeta,” -Aleksander Pushkin

LULJA

Nje lulez mes nje libri gjeta,

Te thare edhe pa kundermim;

Dhe per nje cast i shtangur mbeta

E humba thelle n’enderrim.

 

Kur lulezoi? C’pranvere thua?

Kush e keputi edhe ku?

Nje dore e njohur a e huaj?

Dhe pse e vuri valle ketu?

 

A per kujtim te nje takimi?

Apo per ndarjen plot trishtim?

A per nje endje pikellimi

Ne heshtje fushash pa mbarim?

 

Ai, ajo, jetojne valle?

Ku thua jane, ku bredhin ku?

Apo mos ndoshta jane thare,

Si dhe kjo luleze ketu?

Pin It