10 qytetet më të zhurmshme dhe 10 më të qeta

Sipas një studimi gjerman, me më shumë se 200 mijë teste të kryera në 10 qytete ndërkombëtare, “zhurma urbane” po rrezikon dëgjimin tonë Buenos Aires Jetojmë në një botë gjithnjë e më të zhurmshme. N...

Ç’të premton besimi?

Çfarë bukurish i premton besimi njeriut? A ka dallime në gradët e të ndjerit të këtyre bukurive prej ndërgjegjes së njeriut? Deri më sot janë thënë shumë gjëra në lidhje me bukuritë që besimi i fal n...

Cila është mënyra e meditimit?

Ka shumë ajete-argumente të Kur’anit që e mbështesin  këtë çështje. Në Kur’an thuhet: “Në krijimin e qiejve e të tokës, në zëvendësimin reciprok të natës me ditën ka argumente të qa...

Ja si ndikon deti në trurin tonë

Valët e detit çlirojnë te ne hormonet e qetësimit dhe falë çlirimit të joneve negative trupi ynë është në gjendje të thithë më shumë oksigjen. Qetësimi që vjen nga deti lidhet gjithashtu edhe me ting...

Pse është e rëndësishme të keni miq ?

  Miqtë gjithmonë të japin ndjesinë e mirë dhe qetësinë e duhur. Studiuesit kanë zbuluar se njerëzit që kanë shumë miq, i kalojnë më lehtë dhimbjet e tyre, pasi shoqëria rritë endorfinet dhe kët...