Një çerek shekulli “Drita Islame”

Revista “Drita Islame” shënon sot 25-vjetorin e daljes së saj për botim. Për një çerek shekulli kjo revistë e përmuajshme i ka shërbyer ringjalljes së besimit islam dhe jetësimit të tij në fusha të n...

“Zani i Naltë”, zhvillohet konferenca shkencore

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë në bashkëpunim me Ministrinë e Kulturës, organizoi konferencën shkencore “Zani i Naltë, një shekull në shërbim të dijes”.   Kryetari i Komunitetit Mysliman të Sh...

Ma hiq qafe atë celular – Umberto Eco

Pak kohë më parë, ndërsa po flisja para Akademisë së Spanjës në Romë, një zonjë duke ujdisur telekamerën ma përplasi në fytyrë një dritë verbuese e s’po më linte të lexoja dot shënimet. Iu ktheva shu...

Pasojat e ngrohjes globale në Alaskë

SPECIALE Njerëzit në Alaskë kanë filluar tashmë të ndjejnë pasojat e ndryshimeve të klimës. Rreth 80 për qind e këtij shteti është e mbuluar me një shtresë dheu që mbetet e ngrirë gjatë gjithë vitit,...

Viti 2015 dhe ndryshimet klimatike

SPECIALE Konferenca e sivjetshme mbi ndryshimet klimatike në Paris përqëndrohet në politikat për reduktimin e gazeve ndotëse që çlirohen në atmosferë. Në vazhdim ju sjellim disa nga fenomenet klimati...

Linguistja që i jep zë letërsisë shqipe në Gjermani

Reportazh Ajo kishte shkelur në Kosovë të parën herë në vitin 1985, gjatë një udhëtimi shkolle. 30 vjet më vonë, Zuzane Finger, dashuruesja e gjuhëve, kthehet edhe njëherë në vendin ku nisi ta dojë d...