Franca ndalon përdorimin e telefonave në shkollë

Në një kohë kur të gjithë jemi ‘viktimë’ e përdorimit të tepërt të telefonit, më së shumti janë fëmijët ata që e vuajnë. Nisur nga kjo, Franca ka marrë vendimin që t’i heqë telefonat në shkollë, në m...

Si të largoheni nga interneti gjatë pushimeve

Kompania “McAfee” ka bërë një anketim për përdorimin e teknologjisë dhe pajisjeve digjitale gjatë pushimeve verore. Në këtë anketë morën pjesë 2.003 individë të moshës 18 deri 55-vjeç. Rezultatet zbu...

Pasojat e bisedave të tejzgjatura me telefon

  Edhe pse rrjetet sociale tashmë luajnë një rol kyç përsa i përket komunikimit mes njerëzve, telefonat celularë mbeten të pa zëvendësueshëm. Shpesh ose rrallë, secilit prej nesh i rastis të ket...

Shkencë: Telefonat ‘smart’ kontrollojnë diabetin

Shkencëtarët kanë përdorur një smartfon për të kontrolluar aktivitetin e qelizave në trupin e një kafshe. Përzierja e biologjisë dhe teknologjisë  është përdorur për të kontrolluar nivelin e sheqerit...

Çfarë të bëni për të pastruar memorien e telefonit?

1.Fshini aplikacionet dhe lojërat që nuk i përdorni Njëra nga mënyrat më të lehta për lirimin e hapësirës për disa megabajtë është që të hiqni aplikacionet dhe lojërat, të cilat nuk i përdorni. 2.Tra...