13 fakte të pabesueshme rreth Adolf Hitlerit

hitleri

1.Hitleri u shpall “Njeriu i vitit” nga revista Time në 1938!

2.Lidhja më e gjatë e tij ka qenë me Eva Braun. Ajo tentoi 2 herë vetëvrasjen në mënyrë që të kishte vëmendjen e tij.

3.Hitleri ishte një orator i shkëlqyer, por kishtë zë të ngjirur gjithë kohën pas një sulmi me gaz që pësoi gjatë L2B.

4.Mustaqet e Hitlerit i mbiquajtën në atë kohë “furça e dhembëve”. Kur një asistent i tha se nuk ishin në modë, ai u përgjigj: Nëse nuk janë, do të bëhen pasi po i mbaj unë.

5.Hitleri dhe Eva Braun u martuan vetëm 36 orë para se të kryenin vetëvrasje, pavarësisht se kishin 33 vjet bashkë.

6.Në testamentin e tij para vdekjes Hitleri shkruajti: Kjo luftë do të mbahet mend në histori si manifestimi më i lavdishëm i njerëzve për të jetuar!

7.Në një analizë të vitit 2009, rezultoi që kafka që besohej se ishte e tij, rezultoi me ADN-në e një femre, duke rindezur konspiracionet.

8.Emri Adolf ka kuptimin “Ujk fisnik”.

9.Hitleri asnjëherë nuk fitoi mazhorancën në zgjedhjet e lira. Maksimumi i votave që ai mori ishte 37 përqind në zgjedhjet e korrikut 1932.

10.Prindërit e Hitlerit ishin kushërinj të dytë dhe u nevojitej lejë nga autoritetet që të martoheshin.

11.“Nuk kamë parë fëmijë të hidhërohet aq shumë për vdekjen e nënës së tij, sa Hitleri”, tregoni mjeku që asistoi nënën e diktatorit, që vdiq nga kanceri në gji. Hitleri e mbajti me vete foton e nënës së tij deri ditën kur kreu vetëvrasje.

12.Hitleri kishte dekorata të shumta nga Lufta e Parë, madje edhe Kryqin e Hekurt, nderimin më të lartë që i bëhet një ushtaraku.

13.Hitleri kishte ëndërr të bëhej një artist, por u refuzua dy herë nga Akademia e Arteve të Bukura në Vjenë, një herë në 1907 dhe një herë në 1908./TemA

Pin It