Grupi i gjakut tregon se çfarë duhet të hani

Grupi i gjakut 0 

Në rast se keni këtë lloj gjaku, dieta juaj duhet të përbëhet kryesisht nga proteinat shtazore. Ju duhet të konsumoni shumë peshk, mish pule, mish viçi, mish qengji, prodhime deti. Duhet që të shmangni qumështin, vezët, fasulet dhe bishtajoret.

Grupi i gjakut A 
Ju duhet të konsumoni çajra, perime dhe shumë fruta. Njerëzit me këtë grup gjaku janë të prirur të kenë shumë enzima dhe baktere që ndihmojnë në procesin e tretjes. Idealë për ju janë mollët, zarzavatet, brokoli apo hudhra. Sistemi juaj tretës mund të pranojë edhe ushqime me proteina optimale si pasta, drithëra.

Grupi i gjakut B
Nëse keni këtë grup gjaku duhet të hani sa më shumë peshk, mish të kuq, gjeldeti, djathë, kos dhe qumësht. Gjithashtu mund të konsumoni ananas, banane dhe rrush. Përpiquni të shmangni thekrën, misrin, grurin, farërat e ndryshme, kikirikët.

Grupi i gjakut AB
Vetëm 5% e njerëzve i përket këtij grupi gjaku, dhe ata ndajnë tipare midis grupit A dhe grupit B. Për këtë arsye, ata mund të konsumojnë një gamë të gjerë ushqimesh. Duhet të keni kujdes me konsumimin e mishit sepse aciditeti i stomakut është i ulët tek ju dhe shpesh ai mund të mbetet i patretur.Mund të konsumoni prodhime deti, perime, vezë dhe qumësht. Ju mund të keni një sistem të fortë imunitar duke ndjekur një dietë të pasur me perime dhe karbohidrate të ndryshme

Pin It