“I miri, i shëmtuari, i keqi”, filmi i suksesshëm mbush 50-vjeç

img_256828_lrg

Janë mbushur 50 vjet nga dalja në ekranin e madh të një nga filmave më të suksesshëm të gjinisë Western i cili mbetet kult i kinemasë botërore

I miri, i shëmtuari, i keqi, me muzikën e te madhit Enio Moricone, nën regjinë e Sergio Leones, u shfaq për publikun në vitin 1996.

I xhiruar në vazhdën e suksesit të “Për një grusht dollarë” dhe “Për një dollar më shumë”, regjisori, për të shmangur përsëritjen mendoi të sjellë më shumë protagoniste.

Leone thërriti edhe një here të madhin Clint Eastwood, (i miri në këtë rast në skenën e të ashtuquajturit duel meksikan, mbyllja e filmit, ka mbetur në kujtesën e shikuesve, qoftë për realizimin ashtu edhe për kolonën zanore të Ennio Morricone-s

Pin It