Bie miti: Mund të hani edhe peshk edhe produktet e qumështit

health-fitness-01-temp-1409124375-53fd8817-620x348_1481907260-5149268

Sa shpesh kemi dëgjuar se nuk duhet të hamë peshk e bulmet në të njëjtën kohë pasi na helmon. Po si qëndron e vërteta?

Nëse flasim në mënyrë shkencore, nuk ka asnjë arsye pse duhet të evitoni ngrënien e peshkut dhe produkteve të qumështit së bashku.

Madje, mund të gjeni shumë receta online që përfshijnë edhe peshkun edhe produktet e qumështit.

Vetëm sigurohuni që këto ushqime trajtohen siç duhet dhe sigurohuni para konsumimit, si p.sh a është peshku i freskët dhe i gatuar mirë dhe a ka afat qumështi ose produktet e tjera të qumështit.

Vetëm njerëzit që janë alergjik ndaj peshkut ose që janë intolerant ndaj laktozës nuk duhet t’i hanë këto ushqime.

Pin It