Ngrënia e peshkut, rrit inteligjencën tek fëmijët

Një studim i ri nga Universiteti i Pensilvanisë thotë që fëmijët që hanë peshk  një herë në javë kanë koeficiant më të lartë të intelegjencës.

Konsumimi i ushqimeve të detit të paktën një herë në javë përmirëson rezultatet e intelegjencës të të rinjve me 4.8 pikë në krahasim me ata që nuk e hanë kurrë atë.

Hulumtimet e mëparshme zbulojnë se llojet e caktuara të peshkut përmbajnë acide yndyrore omega-3, të cilat luajnë një rol në rritjen dhe zhvillimin e indeve nervore dhe mund të rrisin inteligjencën.

Këto acide yndyrore gjithashtu luajnë një rol në prodhimin e melatoninës së hormoneve që rregullon gjumin dhe zgjimin.

Pin It