Mrekullia e Allahut në krijimin e devesë

 Deveja njihet nga të gjithë si kafsha që i reziston  gjatë etjes, por perveç kësaj çfarë e bën devenë kaq të mrekullueshme? Allahu i Madhëruar thotë në Kuran: “Vallë, a nuk i shohin devetë, se si ja...

Bereqeti i një gote qumështi!…

  Tregon Hz. Ebu Hurejre (r.a): “Një ditë isha shumë i uritur dhe u ula në një rrugë në të cilin kalonin sahabet dhe po prisja. Pas pak kaloi Ebu Bekri të cilin e pyeta për një ajet me qël...

Zbulim: Qumështi kuron disa sëmundje mendore

Një studim i ri i cili shqyrtoi temperaturën e lartë të qumështit ose siç njihet ndryshe UHT. UHT, i njohur edhe si trajtim ultra-nxehtësie ose ultra-pasterizim është një proces që sterilizon qumësht...

Studim: Qumështi dhe djathi nuk ju shëndoshin

Një studim kinez thotë se një gotë me qumësht në ditë arrin të ul me 16% rrezikun e shtimit në peshë duke akumuluar yndyrën. Për çdo gotë qumësht në ditë, rreziku i obezitetit ulet me 16% te fëmijët ...

Kuriozitete që mbase nuk i dini për qumështin

  Një këlysh qeni nuk mbijeton dot me qumështin e një lope Mund t’ju ketë ndodhur që kur keni gjetur në rrugë një qenush të vogël, keni dashur ta ushqeni duke i dhënë qumësht lope. Rezultatet nu...